Қожалық бифштексі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Сиыр еті 160, сары май 15, пияз 25, бидай ұны 5, жұмыртқа 1 дана., тұз.
Сипаттамасы Етті жуады, пленкалардан тазартады және талшықтар бойымен тілімдерге кеседі. Әрбір тілім қалыңдығы 1,5-2 см-ге дейін дымқыл ұсақтағышпен ұрып-соғылады, пышақпен аздап ұсақталады, шеттері бойымен кесіліп, дөңгелектенеді, ұнға себіледі және қуырар алдында тұздалады. Дөңгелек етіп туралған пиязды майға қызартып, табадан жайып, қалған майды қатты қыздырып, бифштекстерді қатты отта әр жағынан 1-2 минут қуырады, сонда сырты қызарып, іші қызарып кетеді. ет қызғылт болып қалады. Етті қуырылған пиязбен себіңіз де, пешке бірнеше минутқа қойыңыз. Сонымен қатар, қуырылған жұмыртқалар арнайы табада дайындалады, қуырылған жұмыртқамен жабылған және пиязбен безендірілген табада бифштекс беріледі. Гарнир - картоп пен көкөністер. Сіз сондай-ақ жасыл салатпен немесе шикі көкөніс салатымен бірге қызмет ете аласыз.