Қызанақты қалай қайнатуға болады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызанаққа тек піскен қызанақ жарамды, тіпті піспеген жемістердің аз мөлшері оның сапасын нашарлатады. Ал мыжылған, бірақ піскен жемістер, тіпті жартысы да осы мақсат үшін өте қолайлы. Жуылған қызанақты кастрюльге салыңыз да, қайнағанша пісіріңіз. Електен ыстықтай сүртіңіз. Содан кейін эмальданған ыдыстағы массаны (мыс қолайлы) оның көлемі 2,5-3 есе азайғанша пісіріңіз. Барлық массаны ыдысқа бірден құймаңыз - қайнаған кезде ол шетінен төгіліп кетеді. Су буланған кезде оны біртіндеп, кішкене бөліктерде қосыңыз. Қызанақты қатты отта пісіріңіз. Масса қалыңдаған кезде оны үздіксіз араластырыңыз, әйтпесе ол күйіп кетеді. Пісіруді аяқтамас бұрын пюреге бір литрлік банкаға 100 г тұз қосқан дұрыс, содан кейін оны герметикалық қаптамасыз сақтауға болады. Дайын пюре ыстық күйінде банкаларға салынып, оралады. Банкалар мен қақпақтарды алдын ала 10 минут бойы ыстық суда ұстайды. Оралған банкалар қайнаған суға 15-20 минутқа батырылады, содан кейін ғана салқын жерде сақтауға қойылады.