Ащы тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Су - 1,5 кесе. Томат пастасы - 2/3 кесе. Қант - 1-2 шай қасық. Өсімдік майы - 1 ас қасық. қасық. Қуырылған пияз - 1-2 ас қасық. қасықтар. 3 бұршақ қара және хош иісті бұрыш, 2 лавр жапырағы. Сарымсақ, қыша, ас сірке суы және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Эмальданған кастрюльге су құйыңыз және қайнатыңыз. Томат пастасы, қант, пияз, тұз, май қосып, бәрін араластырып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5 минут қалғанда тұздыққа сарымсақ, қыша, бұрыш және лавр жапырағын салыңыз. Дайын тұздықты салқындатып, оған сірке суын құйыңыз.