Етке арналған қызанақ соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер тұздыққа арналған негіз 1/2 л, сәбіз 1, пияз 1, ақжелкен 1 тамыр, томат пюресі 350 г, қант 1 шай қасық, құрғақ ақ шарап (9% сірке суы) 1 стақан, сары май 50 г.
Сипаттамасы Тұздықтың ыстық негізіне майға аздап қуырылған ұсақталған тамырларды, пиязды, томат пюресін салыңыз, 25-30 минут қайнатыңыз. Томат пюресі қызарғанша пеште бөлек ыдыста алдын ала езілген. Томат пюресі орнына жаңа піскен қызанақты қолдануға болады. Содан кейін тұз, қант, бұрыш қосып, қайнатыңыз. Дайын тұздықты сүзіп, көкөністерді сүртіңіз. Тұздықты көкөністермен біріктіріп, шарап, май қосып, қайнатыңыз. Бұл тұздықты саңырауқұлақтармен бірге дайындауға болады. Пісірілген ұсақталған саңырауқұлақтар көкөністермен бірге тұздықтың негізіне қосылады.