Балшықта пісірілген ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет 1 кг, бекон 150-200 г, сарымсақ 3-4 тілім, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Еттің бір бөлігі, жақсырақ иық сүйегінің сүйегі бар, қалыңдығы 8-10 см-ден аспауы керек. Етті жақсылап шайыңыз, тамырлар мен пленкаларды кесіңіз, шошқа майы мен сарымсақ, тұз және бұрыш себіңіз. Бірнеше қабат дәкемен орап, 1-2 см қабатпен балшықпен жабыңыз.Алдымен саздың отқа төзімділігін тексеру керек. Ол үшін балшықтан бірнеше шарды домалатып, оларды оттың күліне тастаңыз. Егер балшық күйдірілгеннен кейін құлап кетпесе, ол біздің мақсатымызға сай келеді. Оттың астындағы ыстық күлде кесектің өлшеміне сәйкес тесік жасаңыз, оған сазды дайындаманы салыңыз, күлге себіңіз және кішкене оттың астында 2- 2,5 сағат пісіріңіз.