Бұқтырылған, немесе үрмелі, ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1-2 кг ет, 1-2 сәбіз, 1-2 пияз, 1 ақжелкен немесе балдыркөк тамыры, 2-3 ас қасық. томат пастасы қасықтары, 3 ас қасық. еріген сары май немесе май қасықтары, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Бұқтыру - етті орыс пешінде немесе пешінде бұқтыру ыңғайлырақ болғандықтан ғана емес, сонымен қатар бұқтыру еттің сапасына онша қызық емес болғандықтан, етті дайындаудың ең көп тараған тәсілдерінің бірі: Қуыруға жарамсыз, қаттырақ етті "сөндіруге" болады. Сонымен қатар, бұқтыру әдісіне байланысты (суда, сорпада, кваста, шараппен, көкөністермен, саңырауқұлақтармен) еттің әр түрлі дәміне қол жеткізіледі. Оны ірі және ұсақ кесектерге бұқтырыңыз. Етті тұз бен бұрыш себіңіз, қуырыңыз, сұйықтық құйыңыз және тығыз жабылған ыдыста баяу отта қайнатыңыз. Ірі кесектерді сөндіру процесінде бірнеше рет аударыңыз. Содан кейін етті кесектерге бөліп, бұқтыруға арналған ыдысқа салыңыз, қуырылған көкөністер мен томат пастасын қосып, суға немесе сорпаға құйып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз.