Балықшы стиліндегі сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 300 г сазан, 100 г картоп, 30 г пияз, 30 г жасыл болгар бұрышы, 20 г қызанақ, 5 г өсімдік майы, тұз, 2 г ұнтақталған тәтті қызыл бұрыш, 5 г балдыркөк жасыл, 200 г су.
Сипаттамасы Жаңа сазанның қабығын аршып, етін сүйектен бөліп, филесін бөліктерге бөліп, тұз себіңіз. Басты, омыртқа сүйектерін, желбезектерді, пияздың жартысын тілімдерге, тұзға және балдыркөк шөптеріне қайнаған суға салып, 30 минут қайнатыңыз. Пияздың екінші жартысын майдалап турап, майға қуырыңыз. Ұнтақталған қызыл болгар бұрышын қосып, сүзілген сорпаны құйыңыз. Тазартылған картопты жұқа тілімдерге бөліп, жасыл болгар бұрышы мен қызанақты турап, барлығын сүзілген сорпаға салып, 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін дайындалған балық кесектерін кастрюльге салыңыз да, бәрін бірге 15 минут қайнатыңыз. Кәстрөлде немесе туренде беріледі. 1 порция - 821 кдж/196 ккал. Б-23,5 г, Ж-6 г, У-12 г.