Макарон қосылған аралас салат (итальяндық рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қызанақ - 100 г, жұмыртқа - 3 дана, макарон - 500 г, өсімдік майы - 30 г, ірімшік (үгітілген) - 50 г, лимон шырыны, ұнтақталған қара бұрыш, тұз - дәміне қарай.
Сипаттамасы Ет (тауық, жас қозы) - 300 г, сәбіз - 100 г, балдыркөк (тамыр) - 50 г, саңырауқұлақтар - 100 г, Макаронды тұзды суға қайнатыңыз, сосын дуршлагқа салып, суық сумен шайыңыз. Тазартылған сәбізді, балдыркөк пен саңырауқұлақтарды текшелерге кесіңіз, өсімдік майын қосып, аздап тұздалған суға қайнатыңыз, содан кейін суды ағызып, көкөністерді салқындатыңыз. Етті текшелерге кесіп, қара бұрыш себіңіз. Майонезді көкөніс сорпасымен (бір бөлігімен) сұйылтыңыз, дәміне қарай лимон шырыны мен тұз қосыңыз. Тұздықты (мөлшердің жартысын) туралған көкөністермен, макаронмен және етпен біріктіріңіз. Содан кейін салатты сұйылтылған майонезбен құйыңыз (өнімдермен араластырмай), қызанақ пен жұмыртқамен безендіріп, тілімдерге бөліп, үгітілген ірімшік себіңіз.