Сарымсақпен қуырылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер қой етінің аяғы (артқы жағы) - 2-2,5 кг. суға батыруға арналған сірке суы - 1 литрге 1 стакан. сарымсақ суы - 1-2 бас бекон - 100 г. ақжелкен немесе балдыркөк (тамыр) - 1-2 дана. тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай лавр жапырағы - дәміне қарай зире - дәміне қарай
Сипаттамасы Ветчинаны шайыңыз, артық майды кетіріңіз, сірке суымен суға батырыңыз, суық жерде шамамен 3 сағат ұстаңыз. Шығарыңыз, құрғатыңыз, туралған сарымсақпен себіңіз және жарты сағат бойы жатуға қалдырыңыз. Содан кейін тұз себіңіз, бірнеше тілім бекон, ақ тамыр, пияз және дәмдеуіштер (бұрыш, лавр жапырағы, аскөк немесе зире) бар кастрюльге салыңыз, қақпақпен жабыңыз және 30 минут қайнатыңыз. Қойды пісірме табаққа немесе табаға салыңыз да, пеште жұмсақ болғанша қуырыңыз, жиі айналдырыңыз және кастрюльден құйылған шырындарды құйыңыз. Дайын қуыруды ет астынан тұздықпен құйыңыз, бұрын май мен штаммды алып тастаңыз немесе тұздықты бөлек беріңіз. Бүйір жағында маринадталған көкөністерге қызмет ету жақсы болар еді.