Жасымықтан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасымық-500 г, ысталған бел-200 г, өсімдік майы - 5 ас қасық, пияз - 3 бас, 1 шай қасық дәмді ұнтақ, 1 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 1/2 балдыркөк тамыры, шарап сірке суы - 2 ас қасық, аскөк және ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Ашық түсті, ірі жасымықты таңдап, жақсылап шайып, түні бойы жылы суға салып қойыңыз. Жасымықты суық суға салып пісіріңіз. 10 минут қайнағаннан кейін елекке салып, қайтадан суық су құйыңыз. Пиязды, сәбізді, ақжелкен мен балдыркөк тамырын, дәмді салып, 30-40 минут қайнатқаннан кейін белді салып, жасымық дайын болғанша пісіріңіз. Дайын жасымықты қайнатпада суытып, елекке салып, сұйықтық ағып кеткенде жасымықты (көкөніссіз) салат ыдысына салып, май, сірке суы, майдалап туралған пияз қосып дәмдеңіз. майдалап туралған белдік, тұз және бұрыш. Аскөк пен ақжелкенге себілген салатқа қызмет етіңіз.