Жұмыртқа-сары май соусымен пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 600-800 г балық, 1 пияз, 1 сәбіз, ақжелкен мен балдыркөктің 1 тамыры, 5-6 бұршақ қара бұрыш, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: 150 г сары май, 5 жұмыртқа, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған балықты (хек, алабұға, треска, көксерке) бөліктерге бөліп, тамырларын, тұзын, дәмдеуіштерін қосып, 20- 30 минут қайнатыңыз. Қайнатылған балықты еріген сары маймен араластырылған қатты пісірілген және майдалап туралған жұмыртқадан жасалған тұздықпен құйыңыз.