Құймалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен жемістер мен жидектерден және консервіленген препараттардан жасалған ликерлер қант пен қант шәрбаты негізінде дайындалады. Жемістер мен жидектердегі қантты және оларға қосылатын қантты ашыту кезінде спирт түзіледі. Бұл алкоголь мен ашытылмаған қант ликерлерді тұрақты етеді және оларды ұзақ уақыт сақтауға болады. Ликерлер міндетті түрде су тығыздағышының астында дайындалады. Оларды жемістерді немесе жидектерді қантпен жабу арқылы дайындау және мойындарын дәкемен шыны ыдыстарға еркін байлап күн сәулесінде ұстау дұрыс емес және үнемсіз. Міне, осы мәселе. Қанттың ашытуынан пайда болған спирт ішінара буланып кетеді (күн сәулесінің әсерінен), ал ішінара сірке қышқылына айналады (оттегінің әсерінен). Бұл қанттың көп мөлшерін дайындауға жұмсалған ликерлердің әлсіз және қышқыл болуына әкеледі. Сұйықтықтардың ашытуы 12-ден 55 күнге дейін созылады (шикізат түріне және қоршаған ортаның температурасына байланысты). Бұл үшін ең жақсы температура 22-ден 27С-қа дейін жылу. Төмен температурада ашыту баяулайды және толығымен дерлік тоқтайды. Қыста ликер 25-27С температурада ашытылады. Ол үшін онымен бірге цилиндр жылы жерге қойылады (пештің немесе су жылыту радиаторының жанында). Ашытудың аяқталу белгілері. Су тығыздағышының стаканына енді газ көпіршіктері бөлінбейді, ал құйма ішінара өздігінен ағады. Содан кейін құю нейлон шұлығы арқылы немесе мойынға салынған сүзгіштер немесе дуршлагтар арқылы дәке мен мақтадан сүзіледі, таза жуылған және кептірілген бөтелкелерге құйылады және фистуласыз тығындармен немесе резеңке тығындармен тығындалады.