Саңырауқұлақ ұнтағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар (Порчини, сары май, болетус) - 1 кг. Саңырауқұлақтар қалыңдығы 0,5 см табақтарға кесіліп, күн сәулесінде кептіріледі, содан кейін пеште немесе пеште кептіріледі. Құрғақ саңырауқұлақтарды кофе тартқышта немесе бұрыш диірменінде ұнтақтайды, металл ерітіндісінде ұнтақтайды. Саңырауқұлақ ұнтағы гигроскопиялық болып табылады, сондықтан оны жабық банкаларда немесе бөтелкелерде құрғақ, салқын және қараңғы жерде сақтау ұсынылады. Борщ, сорпа, тұздықтарға дәмдеуіш ретінде қолданылады. Ол үшін ұнтақты аздап жылы сумен араластырып, суды сіңіру үшін 30 минутқа қалдырады, содан кейін тағамға қосып, 15-20 минут қайнатады