Майлықтағы тәтті нан тұшпаралары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ нан - 200 г, сары май - 20 г, сүт - 250 г, жұмыртқа - 1,5 дана, ұнтақталған ұн - 30 г.Нанды текшелерге кесіңіз - 1х1 см, майға қуырыңыз, табаға салыңыз, үстіне тұздалған сүтті құйыңыз. жұмыртқа. 15 минуттан кейін, сүт сіңген кезде, ұнды қосып, аздап араластырыңыз. Массаны тақтаға жайылған таза, дымқыл майлыққа салыңыз, одан ролик жасаңыз және майлықта әжімдер болмайтындай етіп ораңыз. Екі шетінен майлықты қарама-қарсы жаққа орап, жіппен немесе шпагатпен екі рет байлаңыз. Нан массасын қайнаған суы бар кастрюльге салып, 30 минут пісіріңіз. Бірінші белдікті қайнағаннан кейін 8-10 минуттан кейін алып тастаңыз, екіншісін пісірудің соңына дейін қалдырыңыз. Шығарыңыз, майлықты жайыңыз және тұшпараны абайлап тураңыз, жұмсақ ет, аң үшін гарнир ретінде қызмет етіңіз.