Коми әдет-ғұрыптары бойынша борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 100 г, картоп - 100 г, қызылша - 80 г, пияз - 10 г, сәбіз - 15 г, тары - 15 г, қаймақ - 10 г, айран - 70 г, тұз. Сиыр етінің төс етін жуыңыз, оны сүйекпен бірге 3-4 бөлікке бөліп, сазды ыдысқа салыңыз, үстіне суық су құйып, пісіріңіз. 20-30 минуттан кейін жуылған тары, картоп, қызылша, сәбізді жұқа тілімдерге салып, дайын күйге келтіріңіз. Пісірудің соңына дейін айран мен тұзды құйыңыз. Борщты үстелге ол қайнатылған, туралған пияз себілген және қаймақ қосылған ыдысқа салыңыз.