20 г сәбіз, балдыркөк тамыры, ақжелкен, пияз,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 20 г сары май, 6 г ұн, 100 г балық сорпасы, 50 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 г лимон қышқылы, лавр жапырағы, хош иісті бұрыш, дәміне қарай тұз. Аршылған және жуылған тамырлар мен пиязды тілімдерге кесіңіз, майға ағызыңыз, ұн қосыңыз, пісіруді тағы 10-15 минут жалғастырыңыз. Содан кейін араластыра отырып, балық сорпасымен сұйылтыңыз, лавр жапырағы, хош иісті бұрыш, тұз қосып, 20- 25 минут қайнатыңыз. Қайнау кезінде көбікті бетінен алып тастаңыз. Дайын тұздықты жиі електен сүртіңіз, сары маймен дәмдеңіз, жұқа тілімдерге кесілген саңырауқұлақтарды, лимон шырынын немесе лимон қышқылын, тұзды, бұрышты салып, бәрін бірге қайнатыңыз. Тұздықтың түсі ақ, дәмі қышқыл, шампиньондар мен тамырлардың иісі.