Миы бар морель соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ерте көктемде морельдерді жинап, 200 г алыңыз және әр морельді 4 бөлікке бөліңіз, суға 15 минут салып қойыңыз. 2 бөтелке қайнаған суға 2 қасық тұз құйыңыз, 30 минут қайнатыңыз. жұмсақтыққа дейін. Ағын сумен шайыңыз, ұсақтаңыз. Өгіздің (өгіздің) миын суға жібітіңіз, қанды жуыңыз, пленкаларды алыңыз, 10 минут қайнатыңыз. 2,5 стакан суда, 10 түйір қызыл бұрыш, 1 лавр жапырағы, 1 ас қасық сірке суы, 1 шай қасық тұз, кесектерге кесіңіз. Содан кейін 2 ас қасық ұн мен 50 г сары майдан ұн қуыруды жасаңыз, 3 стакан (1 бөтелке) қаймағысыз сүтті сұйылтыңыз, қайнатыңыз, морельді төмендетіңіз, қайнатыңыз, 1/2 шай қасық тұз, мускат жаңғағы, 1/4 шай қасық үгітілген қара бұрыш, туралған аскөк, ми, қайтадан қайнатыңыз. Бұқтырылған табаларда немесе қайнатылған сиыр еті бар табақтарда қызмет етіңіз - сорпа.