Бауырдан жасалған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бауырды жуыңыз, қабықшалардан және өт жолдарынан тазартып, кішкене бөліктерге, ал аршылған сәбізді, ақжелкенді және пиязды жұқа тілімдерге кесіңіз. Мұның бәрін 1 лавр жапырағы мен бірнеше бұршақ хош иісті бұрыш қосып, сонымен қатар кесектерге кесілген маймен толығымен дайын болғанша қуырыңыз, содан кейін ет тартқыштан екі-үш рет өткізіңіз (қосымша електен сүртуге болады). Бауырды шамадан тыс пісірмей дұрыс қуыру өте маңызды, әйтпесе паста қажетінше шырынды болып шықпайды. Үгітілген бауырды кастрюльге салыңыз, дәміне қарай тұз, бұрыш, үгітілген мускат жаңғағын қосып, шпатламен шайқаңыз, біртіндеп сары май қосыңыз. Дайындалған пастаны шыны немесе фарфор ыдысқа салып, суытыңыз. Паштетке гарнир ретінде қайнатылған жұмыртқаны қосып, тіскебасар ретінде қызмет ете аласыз немесе таңғы асқа бутербродтар үшін қолдануға болады. 55 г бұзау немесе сиыр бауыры үшін - 100 г бекон майы, 100 г сары май, 1 сәбіз, ақжелкен мен пияздың басы.