Қамырға қуырылған Брюссель қырыққабаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қырыққабат 150, пияз 10, сары май 25, ақ тұздық 50, ұнтақталған қара бұрыш және дәміне қарай мускат жаңғағы, томат тұздығы 50, қамыр 30, тұз.
Сипаттамасы Пісірілген Брюссель өскіндері майлықта кептіріліп, пышақпен кесіледі (Өте ұсақ емес). Туралған пиязды майға қуырады, қызармай, қырыққабатқа қосады. Дәміне қарай тұздалған, ақ тұздықпен жабылған, қара бұрыш, мускат жаңғағы себілген және жақсылап араластырылған. Алынған қоспадан шикі Брюссель өскіндерінің түйіршіктерінің көлеміндей кішкене шарлар пішінделеді, олар сұйық ашытқысыз қамырға (Қамырға) батырылады және алтын қоңыр қабық пайда болғанша терең қуырылады. Томат соусымен бірге ыстық күйінде беріледі.