Қырыққабатпен пісірілген қаймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер табан 1 - 1 1/2 кг, ашытылған қырыққабат 2 кесе, пияз 2, үгітілген ірімшік 1/2 кесе, нан үгіндісі, сары май 50 г, қаймақ тұздығы 1 стақан.
Сипаттамасы Табаны тазалаңыз, ішін тазалаңыз, суық сумен шайыңыз. Толтырманы дайындаңыз: қырыққабатты ұсақталған пиязбен, тұзбен, бұрышпен араластырыңыз. Сары майды қосып, кәстрөлде жұмсақ болғанша қырыққабатты қуырыңыз. Бұқтырманы осы салмамен толтырыңыз, ішін тігіңіз. Табаны табаға немесе қалыпқа салыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және алдын ала қыздырылған пеште қызарғанша пісіріңіз.