Алхоры қосылған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг салатқа: 800 г қара өрік, 60 - 70 г 6% сірке суы, 150 г қант, 2 - 3 дана. қалампыр, 1 г даршын, бір апельсин немесе лимон қабығы Қою түсті қара өрік (кәдімгі венгр және итальяндық) балғын, етті, сау, тығыз целлюлозасы бар, мөлшері мен пісіп-жетілуіне қарай сұрыпталады, сабағы алынып, жуылады. 80 - 85С температурада 3 - 5 минут бойы ағартады. Содан кейін ағынды суға салқындатылады және банкаларға салынады (Егер ағартусыз болса, онда шаншылады, содан кейін банкаларға салынады). Қайнаған сумен құйылады және қақпақпен жабылады, 5 минутқа қалдырылады. Маринадты құюды дайындаңыз. Банкадағы салқындатылған су ағызылады. Қайнаған сумен екінші рет құйыңыз, 5 минуттан кейін ағызыңыз, қайнаған тұздықпен құйыңыз және жабыңыз.