Баклажандар (консервілеу)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандар - биологиялық құндылығы жоғары және атеросклерозға қарсы белсенділігі жоғары өнім. Олар қандағы холестерин деңгейін төмендетуге қабілетті. Баклажанның әсерінен холестериннің өтке түсуі және одан әрі ағзадан шығарылуы күшейеді. Баклажанның құрамында калий көп (100 г баклажанда 226 мг калий), ол су алмасуын қалыпқа келтірудің, ағзадан артық су мен натрийді кетірудің, сондай-ақ жүрек бұлшықетінің жұмысын жақсартудың тиімді құралы болып табылады. Баклажанның жемістері жылтыр, қою немесе ашық күлгін, шар тәрізді, сопақша сопақша немесе цилиндр тәрізді. Салмағы 2 кг-ға дейін, ал кішкентайлары - 20 г-нан бөлек ірі даналары бар.Ең көп таралған сорттары: Деликатес - салмағы 200 г-ға дейінгі орташа өлшемді жемістер, әсіресе фаршқа жарамды, Болгар - ірі жемістер, қуыруға, бұқтыруға немесе пісіруге жақсы. баклажан уылдырығы.