Өрік компоты 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құю: 1 литр суға 550-600 г қант
Сипаттамасы Жуылған жемістерді дуршлагқа немесе сым себетке лимон қышқылымен (1 литр суға 10 г) орташа қышқылдандырылған қайнаған суға батырады және суық суға тез салқындатады. Осыдан кейін қабығы оңай жойылады. Өріктің кейбір сорттарының шұңқырларында ащы дәндері болады, олардың құрамында ащы амигдалин бар, олар сақталған кезде улы цианид сутегін түзуі мүмкін. Сондықтан, тұтас өріктен компот жасамас бұрын, алдымен олардың тәтті дәндері бар-жоғын тексеріңіз.