Алмұрт тосабы - 3
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг алмұртқа аз жарамды 30 - 50 г қант
Сипаттамасы ал тамыр шоғырлары бар сабақтар кесектерге кесіліп, аздап су құйылады және жұмсақ болғанша қақпақ астында қайнатылады. Жұмсақ алмұрт шырын сыққыштан 2 рет өткізіледі, содан кейін оларды қоюланғанша үнемі араластыра отырып, бөліктерге бөліп бумен пісіреді. Пісірудің соңына қарай қант қосылады, алмұрт джемі қара өрікке қарағанда қоюландырылады. Пісіру қасықтан кептеліс түспей, оның үстінде қалған кезде тоқтатылады. Ыстық джемді қыздырылған банкаларға немесе керамикалық ыдыстарға құяды, салқындағаннан кейін бетін қыздырылған парафинмен құяды немесе консервілейтін ерітіндімен сүртеді (0,1 г сорбин қышқылы 0,1 л суда ериді). 1 кг алмұрттан шамамен 200 г джем алынады. Кәстрөлдер қос пергамент қағазымен байланып, құрғақ, салқын жерге қойылады.