Апельсин қабығынан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Апельсиннің қабығын ені 1,5-2 см кесектерге кесеміз, әр тілімді спиральға орап, жіптің үстіне қоямыз, оның ұштары ширатылған қабықты жақсырақ қатайту үшін алқа тәрізді байланады. Суды күнделікті ауыстырып, 3-4 күн бойы салқын суы бар ыдысқа саламыз. Содан кейін қыртыстарды 15 минут ішінде 3-4 рет қайнатамыз, суды жұмсақ болғанша және ащысын жоғалтқанша ауыстырамыз. Сүземіз, қабығын өлшейміз, қантты бір жарым есе көп аламыз, қоюланғанша пісіреміз, оттан шығарар алдында әр кг қантқа бір шай қасық лимон қышқылын қосамыз. Кептеліс суыған бойда қабықтан жіптерді алып тастаймыз және банкаларға құямыз.