СУСЫМАЛЫ ТИМЬЯН
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ащы және дәрілік өсімдік. Халықтық медицинада ол ауызды шаюға, көкжөтелге, бронх демікпесіне қарсы қолданылады. Жағымды күшті хош иісі, ащы ащы дәмі, аздап ащы дәмі арқасында тимьян тағам дайындауда кеңінен қолданылады. Тимьянды барлық майлы тағамдарға қосу ұсынылады: шошқа майына қуырылған картоп, қуырылған жұмыртқа, ет салмасы, ысталған ет, шошқа еті, қой еті, паста, саңырауқұлақ, сүзбе, аң, ірімшік. Өте аз мөлшерде ол қуырылған балыққа, бауырға, ішімдіктерге, бұзау етіне қосылады. Тимьян бұршақтан, жасымықтан және бұршақтан, тұздықтардан және картоп салаттарынан жасалған сорпаның дәмін ерекшелеп, ерекшелейді. Тимьянды қиярды тұздағанда, алмұрт пен алманы маринадтағанда қолданған жөн.