Тауық тұшпарасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер тауық еті - 300 г. (бір килограмм тауық еті) сары май - 30-40 г. кілегей немесе сүт - 1/4 кесе жұмыртқа - 1 дана. тұз дәмдеуіштер шөптер
Сипаттамасы Егер сіз дайын филе сатып алмай, тауықты бөлшектеуді қаласаңыз, онда сорпаны қалған сүйектерден дайындауға болады, әйтпесе болашақта біз тек суды қолданамыз. Филені процессорда ұсақтаңыз немесе ет тартқыштан бірнеше рет өткізіңіз. Жұмсартылған сары майды қосыңыз. Жақсылап араластырыңыз. Араластыруды тоқтатпай, жұмыртқаның ағын қосыңыз. Електен сүртіңіз (комбайнды қолданған кезде бұл операция артық болады). Тұз және дәмдеуіштерді қосыңыз (дәміне қарай). Кілегей (сүт) қосыңыз, жұмсақ және біртекті масса пайда болғанша араластырыңыз. Кнель массасын ас қасық пен шай қасықтың көмегімен қатерлі ісік мойындары түрінде жасаңыз және оларды дереу қайнаған тауық сорпасына немесе суға батырыңыз. Баяу отта шамамен 20-25 минут пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіңіз.