Үйдегі сельц
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Жаңа піскен шошқа көпіршігі, тіл, бүйрек, мойын бөлігінен алынған шошқа майы - 500 г, бастың 1/2 бөлігі, құлақ, бұрыш -10-15 г, сарымсақ-1 бас, мускат жаңғағы - 1 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Басты, құлақты, тілді, бүйректі және шошқа майын тазалаңыз, жуыңыз және пісіріңіз. Етті сүйектен бөліп, жұқа жолақтарға кесіңіз, туралған бүйректермен, құлақтармен, терімен араластырыңыз. Барлық қосалқы өнімдер қайнатылған кішкене концентрацияланған сорпаны құйыңыз, тұз себіңіз, ұсақталған сарымсақ, ұнтақталған бұрыш және мускат жаңғағын салыңыз. Мұқият жуылған және шикі пиязбен сүртілген көпіршіктің қабығын пісірілген салмамен толтырып, тігіп, ішімдіктер қайнатылған сорпада 35-40 минут қайнатыңыз, қалыпты қайнатыңыз. Дайын сельцті жүктің астына қойып, суытыңыз. Салқын түрде қызмет етіңіз.