Қырыққабат тұзды ерітіндісі қосылған шұжықтан жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Көкөністер (сәбіз, ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк)-150 г, шошқа етінен жасалған шұжық -әрқайсысы 6 см 5 дана, үй шұжығы - 250 г, қырыққабат тұздығы - 2л.
Сипаттамасы Толтыру үшін: қаймақ-200 мл, 2 шикі сарысы. Көкөністерді қайнатыңыз және сорпаны сүзіңіз, оған шұжық кесектерін салыңыз, тұзды ерітінді құйыңыз және 20 минут қайнатыңыз. Сарысын қаймақпен шайқаңыз және жақсылап араластыра отырып, жұқа ағынмен қабыққа құйыңыз. Бұл тағам ауылдық мейрамханаларға тән және әдетте мерекелік дастарханнан кейін беріледі.