Негізгі қызыл тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоңыр сорпа - 1000 г, кілегейлі маргарин - 30 г, сәбіз - 80 г, ақжелкен (Тамыр) - 20 г, пияз - 40 г, бидай ұны - 50 г, қызанақ пюресі - 200 г, қант - 25 г
Сипаттамасы Қуырылған ет сүйектерінен қоңыр сорпаны қайнатыңыз және ағызыңыз. Бұл сорпаның бір бөлігін (1/5) бөлек ыдысқа құйып, суытып (Шамамен 50С дейін), еленген, майсыз құтқарылған бидай ұнын (Қызыл пассеровка) құйып, сым шайқағышпен араластырыңыз. кесектерсіз біртекті масса. Сорпаның қалған бөлігіне қайнатылған қызанақ пюресін, қуырылған тамыр мен пиязды салып, қайнағанша қыздырыңыз, сосын ұн қосылған сорпаны құйыңыз, бірден араластырыңыз да, мезгіл -мезгіл араластыра отырып, баяу отта бір сағат қайнатыңыз. . Пісіру аяқталғаннан кейін қант қосыңыз, тұздықты күйдірілген қантпен сүртіңіз және сүзіңіз, електе қалған көкөністерді сүртіңіз және тұздықпен біріктіріңіз. Күйдіргішті дайындау үшін түйіршіктелген қантты табаға салыңыз, сумен сулаңыз және ағаш шпатламен араластырып, қою қоңыр (қара дерлік) түске дейін қыздырыңыз, содан кейін суық суға құйыңыз (судың 2 бөлігі қанттың 1 бөлігіне дейін). Қант еріген кезде оттан алыңыз және ағызыңыз. 1 литр күйдірілген тұздыққа 5 г түйіршіктелген қант жұмсалады. Тұздық қызыл тұздықтардың әр түрлі туындыларын - пияз, саңырауқұлақ, шарап, сірке суы, қыша және басқа да өнімдермен, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштермен бірге дайындау үшін негіз ретінде қолданылады.