"Наполеон" тәтті тоқаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: бидай ұны 1000, сары май 500, тұз 5, суық су 250, кілегей үшін: ұн 100, түйіршіктелген қант 200, крахмал 100, жұмыртқа (сарысы) 6 дана., сүт 750, ванильді қант 5.
Сипаттамасы Тәтті сары май қамыры үш бөлікке бөлініп, қалыңдығы 0,5-0,7 см қабаттарға жайылады. 7,5х7,5 см квадраттарды кесіңіз, оларды тесіңіз және қатты қыздырылған пеште пісірме табаққа қызарғанша пісіріңіз. Қамырдың дайындығын шаршыны бұрыштардың бірінен көтеру арқылы анықтауға болады. Салқындатылған шаршыларға қаймақ немесе кілегей немесе құлпынай джемі жағылады және үш қабат етіп қабатталады. Торт қант ұнтағына себілген және кесектерге кесілген үстелге беріледі.