Жалбыз жапырақтары (пудина ки патти)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ең көп таралған сорттары - жалбыз (mentha spicata) жалбыз (mentha piperita). Жалбыз жапырақтары ыдыстарды бояу және сусындарға сергітетін дәм беру үшін, сондай-ақ жалбыз чатни (тұздық) жасау үшін қолданылады. Ол сондай-ақ көкөністермен, далалармен (бұршақ дақылдарымен) және салаттармен жақсы үйлеседі. Жалбыз ас қорытуды ынталандырады және жүрек айнуы мен құсуға көмектеседі. Құрғақ жалбыз түсін жоғалтады, бірақ дәмін сақтайды. Жалбыздың сергітетін қасиеті бар, ас қорытуды жақсартады, бауыр мен ішектің жұмысын ынталандырады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Жалбыз жапырақтары (пудина ки патти) пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz