Зире тұқымы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Еврей және Орталық Еуропа асханаларында жиі қолданылады. Ол нанға, шұжыққа, қырыққабатқа, сорпа мен ірімшікке қосылады. Бұл тәбетті арттырады және ас қорытуды жақсартады. Ас қорыту бұзылысы және колик кезінде қолданылуы мүмкін. Құрамындағы ұшпа май шайғыштар мен ауыз қуысының хош иістендіргіштері үшін қолданылады. Кейде зире кмин - шығыс дәмдеуіштерімен шатастырылады. Бұл дәмдеуіштер ұқсас болғанымен, кминнің өткір дәмі мен күшті хош иісі бар. Зирені тұз бен бұрыштан басқа дәмдеуіштермен бірге қолданбаған дұрыс.