Мортаделла
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл салямимен бірге итальяндық шұжықтың ең танымал сорттарының бірі. Оның отаны Болонья болып табылады. Бұл шұжықтың қарқынды хош иісі бар, ол майдың құрамына тікелей байланысты. Мортаделла - итальяндықтардың сүйікті шұжығы - сэндвичтер үшін жұқа кесілген пішінде қолданылады. Оны нанмен, маринадталған көкөністермен және зәйтүнмен бірге жейді. Сонымен қатар, мортаделла тұшпара түріндегі тағамдарға арналған танымал салма болып табылады. "Аспаздық сөздіктен" ақпарат В.В. Похлебкина: Шошқа еті мен сиыр етінен 1: 1 немесе 1: 2 қатынасында дайындалған итальяндық шұжық. Өндірістің негізгі орны - Неаполь. Мортаделла неаполитандық пицца үшін негізгі толтырғыш ретінде қызмет етеді.