Жалбыз туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бақшалар мен көкөніс бақтарында жалбыздың әртүрлі түрлері өседі, бірақ олардың барлығында өзіне тән иісі бар жалбыз майы жоқ. Дәмдеуіш ретінде өсірілген жалбыз осы мақсатта арнайы қолданылады. Оның майдалап туралған жапырақтары қызанақ, сүзбе, жасыл салат және шпинат салатына керемет қоспа болып табылады. Жалбыз соусы - ағылшындардың сүйікті тағамы, оны қой етіне қуырады. Жалбыз шайы шөлді азайтады, ал жалбыз ликері өздігінен керемет, коктейльдер мен крюхондардың дәмін жақсартады. Жалбыз - асқазан мен бауыр ауруларына қарсы жақсы құрал. Жалбыз майын невралгиялық ауырсынуды емдеуде қолдануға болады.