Шалғам мен шалғамнан жасалған сусындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бронхитке, көкжөтелге, бүйректегі немесе өт қабындағы құм мен тастарға қолданылатын шалғам шырыны тез және сөзсіз танымал болды. Күнделікті өмірде шырын алу үшін қарапайым әдіс жиі қолданылады: тұтас шалғамда қант немесе бал салынған шұңқыр ойылып шығарылады. Тамыр дақылдары шырын шығарғаннан кейін оны ағызып, күніне 3-4 шай қасықтан ішеді. Денсаулықтың мұндай тәтті эликсирінен тіпті ең қыңыр сәбилер де бас тартпайды. Сирек кездесетін шырын ревматизммен және подаграмен ауыратын буындарды ысқылауға, жаралар мен жараларды емдеуге де жақсы көмектеседі.