Томат - езбе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Томат пюресін дайындау үшін әбден піскен ашық қызыл қызанақтар қолайлы. Олар мұқият жуылады, бірнеше бөлікке кесіледі немесе тұқымдар ұсақталмауы үшін ірі тесіктері бар ет тартқыштан өткізіледі (Ұсақталған тұқымдар ащы дәм береді). Алынған масса қайнағанға дейін қыздырылады және тұқымдар мен қабықтарды бөлу үшін тот баспайтын жұқа електен сүртіледі. Електің орнына сүртуді қолдануға болады, оны өзіңіз оңай жасай аласыз. Ол ағаш жақтаудан, металл електен және қызанақтарды сүрту үшін қолданылатын ағаш роликтен тұрады. Тазартылған қызанақ массасын көлемі 2 - 2,5 есе азайғанша ашық эмальданған немесе алюминий ыдыста қайнатады. Пісіру кезінде масса араластырылады. Ең жақсы сапалы қызанақ пюресін келесі пісіру әдісімен алуға болады. Ұсақталған масса шырынды ағызу үшін сирек кездесетін шүберекке немесе қалың елекке лақтырылады. Алынған шырын эмальданған немесе алюминий ыдыста көлемі 2 - 2,5 есе азайғанша қайнатылады. Целлюлозасыз шырын тез қайнайды. Қалған қызанақ массасын езіп, қайнатылған шырынға қосып, жақсылап араластырып, 4 - 6 минут қайнатады. Дайын қызанақ пюресі ыстық күйінде дереу таза, құрғақ банкаларға немесе бөтелкелерге құйылады және зарарсыздандырылады: жарты литр - 8 минут, литр - 12 минут, үш литрлік цилиндрлер - 18 минут.