Қызанақтар өз шырынында
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 3 кг ұсақ жемісті қызанақ, 2 кг ірі піскен қызанақ, 80 г тұз, 50 г қант. Ұсақ жемісті қызанақтарды жуып, бірнеше жерден шаншып, банкаларға ілгіш бойымен мықтап салыңыз. Ірі қызанақтарды кесіп, эмальданған кастрюльге қақпақ астында, қайнатпай қыздырыңыз. Ыстық массаны сирек електен сүртіңіз, ондағы тұз бен қантты ерітіңіз де, шырын деңгейі банканың шетінен 3 см төмен болатындай етіп банкаларға осы қызанақтардың массасын құйыңыз. 85С температурада пастерлеңіз: литрлік банкалар 25 - 30 мин. немесе қайнаған суға 8 -9 минут зарарсыздандырыңыз. Толтырғышты сусын дайындау үшін қолданыңыз (Оны қайнатылған сумен сұйылтуға болады), жемістерден салат, тұздық, сорпа дайындаңыз.