Гүвеш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 350 мл өсімдік майы, 300 г пияз, 200 г сәбіз, 3 кг капсикум, 1 кг баклажан, 3 кг қызанақ, қалауыңыз бойынша - ұсақ жемісті ыстық бұрыш, балдыркөк тамыры. Ыстық өсімдік майында жұмсақ болғанша жарты сақинаға туралған пиязды ірі үккіште үгітілген сәбізбен бірге ақшылдатыңыз. Олармен тұқымдардан тазартылған және ені 2 - 3 см жолақтарға кесілген етіп біріктіріңіз.бұрыш - көкөністер сәл ақсап қалуы үшін бәрін бірге сөндіріңіз. Оларға қабығы аршылған, қабырғасы шамамен 2 см текшелерге кесілген қосыңыз. ал тұздалған суда екі сағат бойы ұсталған баклажандар (Суық сумен шаюды және ащы шырынды ағызуды ұмытпастан). Қоспаны тұз, қызыл бұрыш және майдалап туралған балдыркөк тамырларымен дәмдеңіз. Барлық көкөністерден кейін тазартылған және үгітілген немесе ет тартқыштан өткізілген қызыл қызанақты салыңыз. Қоспа баяу отта 10 - 15 минут қайнатылғаннан кейін. қызанақпен бірге туралған жасыл ақжелкенді қосыңыз. Ыстық банкаларға құйыңыз, оларды жоғарғы жағына дейін толтырыңыз. Оларды дереу тығындап, төңкеріп қойыңыз - мазмұны толығымен суығанша осылай ұстаңыз. Бұл консервілер дербес тағам ретінде пайдалануға дайын, бірақ оны ет немесе басқа тағамдарға қоспа ретінде, сондай-ақ қуырылған немесе пісірілген тағамға гарнир ретінде пайдалануға болады.