Сүт соусындағы жас қалақай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қалақайларды (500-700 г) сұрыптап, шайыңыз. Тұзды сумен күйдіріңіз, тұндырыңыз, майдалап тураңыз және 2-3 стакан қайнаған тұзды су мен 3 ас қасық қосылған ыдысқа салыңыз. өсімдік майының қасықтары. Жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Ұнды (3 ас қасық қасық) өсімдік майымен (3-4 ас қасық қасық) құтқарыңыз, сүтті (1 стакан) және сорпаның бір бөлігін қосыңыз. Алынған тұздықты қалақаймен біріктіріп, үнемі араластыра отырып, тағы 2-3 минут отта ұстаңыз. Оттан алыңыз және жұмыртқамен дәмдеңіз. Үстелге қышқыл сүтпен бірге қызмет етіңіз.