Сүзбе мен күрішпен толтырылған капсикум
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 12-14 бұрыш бұршағын тұқымдардан тазалап, үстіңгі бөлігін сабағымен бірге кесіп, ішін тұздап алыңыз. Әрбір бүршікке 1-2 тамшы сірке суын құйыңыз. Майдалап туралған 3-4 бас пиязды 1/4 кесе өсімдік майымен құтқарыңыз. 1 кесе күріш қосып, отқа 3-5 минут қоя тұрыңыз, содан кейін тұз себіңіз, ұнтақталған қызыл бұрыш себіңіз және оттан алыңыз. 100-150 г сүзбені 2 жұмыртқамен араластырып, салқындатылған күріш массасына қосыңыз. Фаршты жақсылап араластырыңыз да, бұршақтарды толтырыңыз. Майланған ыдысқа салыңыз, 2 стакан су құйыңыз (ыстық) және пешке орташа температурада 10 минутқа қойыңыз. Картоп қабатын (1 кг) жабыңыз, тілімдерге кесіңіз, өсімдік майымен себіңіз және 1/2 сағат пісіріңіз. Шкафтан шығарып, туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз. Қышқыл сүтпен бірге қызмет етіңіз.