Картоптан жасалған суфле
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Хош иісті тамырларды (сәбіз, ақжелкен тамыры мен пияз) ұсақтап турап, өсімдік майы (2 ас қасық) мен шарап (1/2 кесе) қоспасында жұмсақ болғанша сөндіріңіз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. Картопты (500 г) қайнатыңыз және езіңіз. Сүтпен (1 стакан), сары маймен (30 г), үгітілген ірімшікпен (100 г), жұмыртқаның сарысымен (3 дана), пюре қызанақпен (1 ас қасық) араластырыңыз. қасық), ұнтақталған қара бұрыш және дәміне қарай тұз. Бір шымшым тұз бен бір тамшы сірке суымен шайқалған жұмыртқаның ағын қосыңыз. Пюренің жартысын маймен майланған және ұнтақталған нан үгіндісіне себілген ыдысқа салыңыз. Бұқтырылған хош иісті тамырларды қабаттың үстіне қойып, қалған картоп пюресімен жабыңыз. Бетін тегістеңіз, майдың кішкене бөліктеріне (30 г) және қажет болса, ұнтақталған қызыл бұрышқа себіңіз. Тұмшапеште қалыпты температурада 25 минут бойы пісіріңіз. Суфлелерді маусымдық салатпен және сүтті сусынмен ыстық күйінде беріңіз.