Көкөністерден жасалған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картопты (500 г) қабығынан аршып, тұзды суға толығымен қайнатыңыз, қайнатыңыз, шанышқымен езіп, жұмыртқа, май (40 г), ұнтақталған қара бұрыш және зире араластырыңыз. Аздап тұз қосыңыз. 20 г майға сәбіз, репа мен пияздың ұсақталған тамырларын (1 бас) жұмсақ болғанша қайнатыңыз, өңдеу кезінде 1-2 ас қасық қосыңыз. ас қасық су. Томат пюресі (1 шай қасық) мен жасыл бұршақ (2 ас қасық) қосып, сұйықтық буланғанша қайнатуды жалғастырыңыз. Оттан алыңыз және туралған ақжелкенге себіңіз. Картоп пюресінің бір бөлігін еріген сары маймен майланған кең шыныаяққа (тостағанға) салыңыз. Қасықтың көмегімен ортасында ойықты орналастырыңыз, оны бұқтырылған көкөністердің бір бөлігімен толтырыңыз. Тостағанды майланған ыдысқа аударыңыз. Процедураны қалған пюре мен көкөністермен қайталаңыз. Қалыпталған пасталарды пеште қалыпты температурада қыртысы пайда болғанша пісіріңіз. Үгітілген ірімшікке себіңіз (2-3 ас қасық қасық) және үстіне тұздалған қияр мен қайнатылған саңырауқұлақтың бір бөлігін салыңыз. Таңдалған тұздықпен және маусымдық салатпен бірге қызмет етіңіз.