Саңырауқұлақты крокеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылған саңырауқұлақтарды (500 г) ұсақтап турап, тұзды суға бір шымшым зире қосып пісіріңіз. Суды ағызып, сары майдан (60 г), ұннан (1 стакан), жұмыртқадан (2 дана) және бір стақан сүттен дайындалған қою тұздыққа бесамель қосыңыз. Туралған жасыл ақжелкенді, ұнтақталған бұрыш пен тұзды қосыңыз (дәміне қарай). Сары майды жақсылап қыздырыңыз. Саңырауқұлақ массасынан крокеттерді майланған ас қасықпен қалыпқа салыңыз, ұнтақталған үгінділерге ораңыз және екі жағынан қызарғанша майға қуырыңыз. Қуыруды аяқтағаннан кейін бірден үгітілген ірімшікке себіңіз. Картоп пюресі немесе шпинат пюресі қосылған жаңа піскен қызанақ пен бұрыш салатымен бірге қызмет етіңіз.