Бұқтырылған жабайы үйректер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жабайы үйректердің ұшасы, 1/2 кесе май, 1 - 2 сәбіз тамыры, 1/4 балдыркөк тамыры, 2 - 3 ақжелкен тамыры, 1 бас пияз, 1 1/2 стакан ыстық су, 15 - 20 бұршақ бұрыш, 1 лавр жапырағы, 1 - 2 түйір қалампыр, Тұздық үшін: 1 ас қасық ұн, 2 - 3 ас қасық май, 1 1/2 кесе ыстық су, 2 - 3 ас қасық шайқалған қышқыл сүт. Жабайы үйректердің өңделген ұшаларын тұздықта 8 - 10 сағат ұстаңыз, содан кейін алып тастаңыз, шайыңыз, майлықпен құрғатыңыз және құстың мөлшеріне қарай әрқайсысын 2 немесе 4 бөлікке бөліңіз. Үйректердің дайындалған бөліктерін майы бар таяз табаға салыңыз, қуырыңыз, содан кейін табаққа салыңыз. Қалған майға майдалап туралған тамырлар мен пияздың кішкене басын аздап жіберіңіз. Етті қайтадан кастрюльге салыңыз, суға құйыңыз, дәміне қарай тұз, қара бұрыш, лавр жапырағы, қалампыр қосып, қақпақпен жабыңыз. Ет толығымен дайын болғанға дейін орташа отта қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл аздап су құйыңыз. Дайын үйректерді табаққа салыңыз да, жылы жерге қойыңыз, тұздықты електен өткізіңіз. Тұздықты дайындау: Қасық ұнды майға үнемдеңіз, пассеровканы стакан ыстық сумен және қайнатылған кезде пайда болған сүзілген тұздықпен сұйылтыңыз және 7 - 8 минут қайнатыңыз. баяу отта. Тұздықты оттан алып тастағаннан кейін, оны 2 - 3 қасық шайқалған қышқыл сүтпен дәмдеңіз де, үйректердің үстіне құйыңыз. Картоп пюресі, қызыл қырыққабат салатымен бірге қызмет етіңіз. Бұқтырылған кекіліктер мен көгершіндер де дәл осылай дайындалады.