Нағыз швейцариялық фондю
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шындығында, оған арнайы ыдыс-аяқ жиынтығы қажет, бірақ оны алмастыратын нәрсе ойлап табуға болады. Хош иісті тамырлар, дәмдеуіштер, саңырауқұлақтар және т.б. қосылған бай ет сорпасын пісіріңіз. Сорпасы бар кастрюльді үстелдің ортасына спирт шамының үстіне қою керек, сонда ол үнемі тыныш қайнайды. Кәстрөлдің айналасына әр түрлі маринадталған көкөністер салынған тостағандарды қойыңыз: қияр, кішкене пияз, жүгерінің ұсақ құлақтары, каперс, ұсақ сәбіз және т.б. Бірақ бәрі маринадталған және миниатюралық болуы керек. Сонымен қатар, тұздықтардың әр түрлі түрлері қойылады: майонездер (қарапайым және қоспалармен), қызанақ ыстық тұздығы, қыша, сондай-ақ нан. Ірі табақтарда өлшемі 5х5 см-ден аспайтын жіңішке тілімдерге кесілген бұзау еті беріледі (филе, жаңа піскен, жолақтары мен пленкалары жоқ). Әрбір жегіштің алдына үлкен тәрелке қойылады (ең дұрысы, әр түрлі гарнирлер мен тұздықтар мен етке арналған табақтың кеңістігін бөлу үшін арнайы кішкене қалқалармен, бірақ кәдімгі, тек өте үлкендерін қолдануға болады) және екі шанышқымен 2 шанышқы қойылады (ең жақсысы - ағаш сабымен). Фондюді тұтыну - бұл рәсім. Әрбір жегіш шанышқымен бір кесек етті шаншып алады (оны шанышқымен жақсырақ ұстау үшін оны орап, бірден бірнеше қабат тесу керек) және шанышқысын сорпасы бар кәстрөлге салады (шанышқылар кастрюльден барлық жағынан шығып тұрады). Оны сол жерде 2-3 минуттан артық емес ұстау керек. Содан кейін еттің бір бөлігін алып, табаққа салып, дәмдеуіштермен, соустармен және гарнирлермен бірге жейді, ал еттің келесі порциясы кәстрөлде пісіріліп жатыр. Швейцарияда кәстрөлде өз бөлігін жоғалтып алып, бос шанышқыны суырып алған адам дастархан басындағылардың қандай да бір тілегін орындауы әдетке айналған (мысалы, фанта ойыны) - ең нашар жағдайда ән айтуға, билеуге немесе айқайлауға болады. Тамақтың соңында тоймағандай сезінетіндер кешке ет қайнатылған сорпаны жейді. Фондюге қызыл шарап беріледі, бірақ сіз алкогольсіз мүлдем жасай аласыз, өйткені бұл өте жауапты процедура. ет сорпасы 1-1,5 л. бұзау еті (филе) 2-3 кг. маринадталған көкөністер (5-8 түрі) әрқайсысы 1 банка майонез (2-3 түрі) әрқайсысы 200 г. кетчуп (1-2 түрі) әрқайсысы 200 г.