Коволаки (армян тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет тартқыштың таяз торынан бір фунт мұқият туралған қой етін бұраңыз, оған жұмыртқа, 3 ас қасық май, пияз, аздап ұн және көп бұрыш қосыңыз. Содан кейін тартылған етті жақсылап араластырып, одан "Ауаға" қол жеткізіңіз. Фарштан шарларды жаңғақ мөлшерімен орап, жұмыртқа мен жарма ұнына салып, майға тез қуырыңыз. Коволактар тұздықта жүзуі керек. Оны дайындау оңай. Бір стақан сорпаны кастрюльге құйыңыз, екі пиязды тураңыз, үш қасық томат пастасын, бір қасық ұнды, бір қасық майды, жарты шай қасық жүзім шырынын, бұрыш, ақжелкен, насыбайгүлді араластырыңыз. Шамамен он минут қайнатыңыз және қой етінің шарларын құйыңыз. Коволактарды тұздықта тағы он бес минуттай сөндіруге болады