"Каштан" кәмпиттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бес жұмыртқаны қайнатыңыз, олардан сарысын алыңыз (белки жұмыртқаға және кез келген салаттарға қолдануға болады). Маргарин пакетін ерітіп, оған 3 ас қасық салыңыз. қаймақ қасықтары, шай қасықтың ұшындағы сода, ванилин, үгітілген сарысы мен су- 2-2 1/2 кесе ұн құйыңыз, қамырды жақсылап араластырыңыз және тоңазытқышқа 40 минутқа қойыңыз. Содан кейін шарларды ораңыз жаңғақ және пеште пісіріңіз т 150-200ш 30-40 минут. Әрі қарай, глазурьді дайындаңыз: 100 г сүт, 1 ас қасық алыңыз. қасық қант, 3-4 ас қасық. какао қасықтары және 100 г сары май. Мұның бәрін қант толығымен ерігенше қайнатыңыз, суытыңыз. Кез келген вафлиді үккіштен өткізіңіз. Дайын шарларды глазурьге батырыңыз және вафлиге ораңыз. (вафли- лиді пеште қызарғанша кептірілген ақ наннан жасалған үй нан үгінділерімен алмастыруға болады.) Дайын кәмпиттерді кәмпит ыдысына салыңыз.