Омардан жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г омар немесе тауық еті, 5-6 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 5 толық емес ас қасық. ұн қасықтары, 1 ас қасық. майдалап туралған пияз қасық, 1/4 л сүт, бұрыш, тұз, мускат жаңғағы, 50 г ветчина, 2 жұмыртқа, нан үгіндісі, тұшпараны қуыруға арналған май.
Сипаттамасы (тағамдар: испандық) Пиязды жақсылап қыздырылған өсімдік майына аздап қуырыңыз, ветчина, сосын ұн қосып, сүтті ақырын құйыңыз, тұздықта түйіршіктер пайда болмас үшін тұздықты үздіксіз араластырыңыз. Омар етін ұсақтап турап, кастрюльге қосыңыз - бәрін өте баяу отта қайнатыңыз, тұз, мускат жаңғағы мен бұрыш қосыңыз. Содан кейін массаны суытып, одан кішкене шарлар жасап, жұмыртқа мен нан үгіндісіне орап, қайнаған майға қоңыр, қытырлақ қабық пайда болғанша қуырыңыз