Суық йогурт соусы қосылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер 1, 2 кг қозының жамбасы (сүйексіз, орам түрінде) 2 түйір сарымсақ, тұз, бұрыш 2 үстел. еріген сары майдың қасықтары 1 шоқ лимон бальзамы, 500 г кілегейлі йогурт 4-5 ас қасық. қасық минералды су, 2 лимон шырыны кайен бұрышы
Сипаттамасы Бір қалампырды ұсақтап тураңыз. Етті тұзбен, қара бұрышпен және сарымсақтың екінші түйірімен сүртіңіз. Қойды барлық жағынан еріген сары маймен қуырыңыз. Содан кейін пешке сөреге қойып, майды ағызу үшін ыдыстың үстінен 60 минут қуырыңыз. Алюминий фольгаға ораңыз. Сөндірілген пеште 35 минутқа қалдырыңыз. Туралған сарымсақ пен йогуртпен араластырыңыз. Тұздықты минералды сумен сұйылтуға болады. Дәміне қарай дәмдеуіштерді қосыңыз. Гарнир - пісірілген картоп пен бұршақ. Бір порцияда 890 ккал